donderdag 17 januari 2019

‘Stuk’ - een noodlotsvertelling’ vanaf woensdag 23 januari, 20.25 uur, NPO 2

‘Stuk’ is een vierdelige docuroman van de VPRO waarin een aantal mensen wordt gevolgd tijdens de periode die ze doorbrengen in een revalidatiecentrum. De serie legt bloot wat er gebeurt als het noodlot ineens toeslaat. Een verkeersongeval, een ongelukkige val van de trap of een hersenbloeding; het voltrekt zich binnen één seconde, maar het leven lijkt daarna in weinig meer op hoe het was. Ineens is dat lichaam stuk, als was het een apparaat.

In Stuk zien we hoe enkele patiënten werken aan het vormgeven van hun nieuwe leven. Wat blijft er van je over nu je oude leven in een klap voorbij lijkt? De serie, waarin ook enkele behandelaars worden gevolgd, vertelt hun verhaal als een roman: Stuk is non-fictie verteld als een kwalitatief hoogwaardige dramaserie. De serie is opgenomen bij Heliomare.

De eerste uitzending is op 23 januari 2019. Deel twee, drie en vier worden op 30 januari, 6 februari en 13 februari uitgezonden. Een voorproefje van deze prachtige docuroman ziet u op https://www.youtube.com/watch?v=ZgrvYmA_yz4&t=13s.
Meer informatie: Karin van Londen, sr. communicatieadviseur, k.vanlonden@revalidatie.nl