dinsdag 18 augustus 2015

App Sportdrempelvrij succesvol getest in Zeist

In Zwembad Dijnselburg in Zeist is op dinsdagochtend de app Sportdrempelvrij voor het eerst uitgebreid getest. Met de app kunnen mensen met een beperking de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van een sportaccommodatie beoordelen. Jos Sprenkels van het Gehandicapten en Patiënten Platform Zeist deed de test samen met Sander Jansen, wethouder Sport van de gemeente. Zowel het zwembad als de app zelf kwamen glansrijk uit de eerste beoordeling en test.

De app Sportdrempelvrij is ontwikkeld door het Mulier Instituut in samenwerking met Foqus Consultancy en met steun van het Revalidatiefonds en het Ministerie van VWS. Diverse vrijwilligers met uiteenlopende beperkingen testen Sportdrempelvrij momenteel op bruikbaarheid en inhoud. Ook in de pilotgemeente Utrecht wordt enthousiast meegedaan aan de testfase. Met deze ervaringen wordt de app doorontwikkeld, zodat binnenkort alle mensen met een beperking in Nederland de app kunnen downloaden. De ontwikkelaars zijn dan ook blij dat de gemeenten Zeist en Utrecht nu al aandacht vragen voor de app.

Dinsdagochtend zijn tv- en radio-opnames gemaakt van de eerste test in Zeist door RTV Utrecht. Deze zijn hier te zien en te beluisteren. Meer informatie over Sportdrempelvrij is hier te vinden.

Neem voor meer informatie over Sportdrempelvrij contact op met Caroline van Lindert van het Mulier Instituut.