woensdag 24 juni 2015

Gehandicaptensport Nederland ontwikkelt trainingsboekje boccia

Boccia krijgt in Nederland ook onder jeugdige gehandicapte sporters steeds meer bekendheid. Gehandicaptensport Nederland organiseert diverse events en activiteiten, zoals het jaarlijkse Jeugd NK boccia, talententrainingen en clinics om de jeugd te bereiken en kennis te laten maken met alles wat deze uitdagende Paralympische sport te bieden heeft.

Sportspecifieke deskundigheid van trainers en begeleiders speelt een belangrijke rol voor het aanbieden van een leuke en uitdagende trainingen. Dat geldt zeker ook voor boccia. Om de trainers, begeleiders en ook de sporters zelf daarbij te helpen heeft Gehandicaptensport Nederland een trainingsboekje boccia ontwikkeld. Het trainingsboekje, geschreven door de trainers van het nationale bocciateam, is een hulpmiddel voor zowel de beginnende als gevorderde speler en trainer. Het staat vol met praktische informatie over de sport, adviezen voor trainingen en vooral veel oefeningen.

Het trainingsboekje zal allereerst aangeboden worden aan de aangesloten verenigingen van Gehandicaptensport Nederland, revalidatiecentra en zorg- en onderwijsinstellingen die zich richten op mensen met een motorische beperking. Heeft u nog geen trainingsboekje ontvangen, maar wel interesse? Neem dan contact op met Gehandicaptensport Nederland via boccia@gehandicaptensport.nl.