donderdag 13 oktober 2016

Kennismakingsdagen Watersport bij Sailwise voor revalidatiecentra en ziekenhuizen

Op 3 en 6 oktober j.l. vonden kennismakingsdagen watersport voor revalidatiecentra en ziekenhuizen op watersporteiland Robinson Crusoe op de Loosdrechtse Plassen plaats. Na een  introductie over SailWise vertelde oud-revalidant Bart de Waaijer over zijn ervaringen bij SailWise. Zoekende naar een nieuwe uitlaatklep tijdens zijn revalidatie wees iemand hem op de zeilmogelijkheden bij SailWise.

De kennismakingsdag werd vervolgd met een rondleiding op het eiland en een lunch. Op maandag was ook een delegatie van Revalidatie Nederland aanwezig en op beide dagen werd ook een korte voorlichting gegeven over het programma Revalidatie, Sport en Bewegen.

Na de lunch gingen alle revalidanten zelf het water op om het zeilen te ervaren. Kano’s en (aangepaste) zeilboten werden ingezet om op de Loosdrechtse Plassen te varen. Of je nu in de rolstoel zit of dat je op een catamaran wilde varen, alles was mogelijk. Dat was ook het credo van Sailwise. Met een grote glimlach keerden iedereen na twee uur weer terug naar de steiger. Het was een succesvolle kennismaking voor revalidanten van de revalidatiecentra Leypark, Reade, Sophia en Spaarne ziekenhuizen.

Volgend jaar komen er mogelijk opnieuw kennismakingsdagen en dan hopelijk met meer revalidatie instellingen.