woensdag 2 september 2015

Organiseer jij de Special Olympics Nationale Spelen 2018?

Foto: Atleet Marlon in actie tijdens de Nationale Spelen | Credits: Jan Verhoeven

Special Olympics Nederland is op zoek naar een organisatie die de Special Olympics Nationale Spelen wilt organiseren in 2018. Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de Special Olympics Nationale Spelen 2016 in Nijmegen, Wijchen en Groesbeek in volle gang. Tijdens deze Spelen wil Special Olympics Nederland echter bekend maken waar de sporters in 2018 te gast zullen zijn. Daarom zijn zij opzoek naar een krachtige en enthousiaste organisatie die het grootste sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland wil organiseren.

Special Olympics Nederland organiseert sportevenementen voor mensen met een verstandelijke beperking. Door middel van sport bevordert Special Olympics Nederland de positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking als volwaardige burgers van onze samenleving. Alle waarden die aan sport worden toegekend gelden zeker ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Mensen met een verstandelijke beperking worden door sporten niet alleen fysiek ‘fitter’, maar zij staan ook met meer zelfvertrouwen en een beter zelfbeeld in het leven, waarmee de kwaliteit van hun leven wordt verbeterd.

Nationale Spelen
De Special Olympics Nationale Spelen vinden plaats onder auspiciën van Special Olympics Nederland. De organisatie van het evenement wordt uitbesteed. De organisator krijgt de gedelegeerde verantwoordelijkheid voor de organisatie. Special Olympics Nederland adviseert en bewaakt op hoofdlijnen de voortgang.

Het doel is het organiseren van een kwalitatief hoogstaand en compact sportevenement volgens de Special Olympics regelgeving. Het aantal verwachte sporters is ongeveer 2.000, die uitkomen in diverse takken van sport zoals atletiek, zwemmen, judo, basketbal, voetbal, korfbal en hockey. Het evenement kan op veel maatschappelijke belangstelling van onder meer publiek, overheden, media en sponsoren rekenen.

Bent u geïnteresseerd in het organiseren van de Special Olympics Nationale Spelen 2018? Klik dan hier om naar de website van Special Olympics Nederland te gaan.