donderdag 7 september 2017

Symposium Revalidatie, Sport en Bewegen: de Toekomst

Op maandag 16 oktober 2017 organiseren het Kenniscentrum Sport en Stichting Special Heroes Nederland in samenwerking met de onderzoeksgroep ReSpAct van het Universitair Medisch Centrum Groningen het minisymposium: "Revalidatie, Sport en Bewegen: de Toekomst". Aansluitend is de promotie van Femke Hoekstra, die haar proefschrift verdedigt over de implementatiestudie van actieve leefstijlbevordering in de revalidatiezorg.

Tijdens het symposium zal onder andere aandacht zijn voor technologische ontwikkelingen op het gebied van het stimuleren van sport en bewegen bij mensen met een beperking of chronische aandoening. Daarnaast zal de toekomst van Revalidatie, Sport en Bewegen vanuit een internationaal perspectief belicht worden. Tot slot zal de onderzoeksgroep ReSpAct de belangrijkste bevindingen van de middellange termijn resultaten presenteren.

Voor wie:
Het symposium is bedoeld voor professionals in de revalidatie, waaronder revalidatieartsen, bewegingsagogen, fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers, beleidsmedewerkers van verschillende overheden en zorginstellingen, zorgverzekeraars, sportstimuleringsmedewerkers en collega-onderzoekers.

Wanneer:

Maandag 16 oktober a.s. van 10.00 – 13.30 uur. Aansluitend verdediging proefschrift Femke Hoekstra.

Locatie:

Universitair Medisch Centrum Groningen, Boeringzaal, ingang Antonius Deusinglaan 1, Groningen

Kosten:

Deelname aan het minisymposium (inclusief lunch) kost 30 euro. Licentiehouders van Revalidatie, Sport en Bewegen kunnen gratis deelnemen. Na aanmelding zal aan de deelnemers een bevestiging met factuur gezonden worden.

Accreditatie:
Voor revalidatieartsen is accreditatie aangevraagd.

Programma en aanmelding:

Via deze link vindt u het programma en kunt u zich aanmelden.

Meer informatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Leutscher via hans.leutscher@kcsport.nl of telefonisch via 06 8333 1806